Werkbeurten en Kantinediensten

Om het complex netjes te houden worden er iedere zaterdagochtend van 9:00 tot 12:00 uur werkbeurten gehouden. Ieder lid van de vereniging neemt deel aan het rooster voor de werkbeurten dat ieder jaar wordt gemaakt en vastgesteld door het bestuur.
In de regel staat een lid twee maal per jaar ingeroosterd.

Tijdens de werkbeurten werken zes tuinders onder leiding van een werkbegeleider (één van de zes) aan het complex. De werkbegeleiders krijgen hun instructies van de bestuurders Martin Bakker en Henk Commandeur die verantwoordelijk zijn voor de onderhoud van het gebouw en het complex.
De werkzaamheden zijn afhankelijk van het seizoen en van het aantal niet-verhuurde tuinen. Niet-verhuurde tuinen worden namelijk gebruikt door de vereniging om daarop groente of aardappelen te verbouwen en die tuinen moeten vanzelfsprekend ook onderhouden worden.
Een vast ritueel is het jaarlijks snoeien van de hagen.

Een alternatief voor de werkbeurt is de kantinedienst. Leden met een zwakke of slechte fysieke gezondheid kunnen hiervoor kiezen indien het bestuur er mee instemt. De kantinedienst zorgt er voor dat het clubhuis schoon blijft. De kantine- of schoonmaakdienst houdt in dat je, evenals bij de werkbeurten, gemiddeld twee maal per jaar ingeroosterd bent voor het schoonhouden van de kantine en het toilet.
De kantine- of schoonmaakploeg staat onder leiding van een coördinator die het rooster maakt en de werkzaamheden afstemt met de deelnemers.